fredag 12. juli 2013

En utblåsning....

I år så rekker jeg ikke å få med meg alle fire dagene på Ålesund Båtfestival, så i morgen, fredag, er siste dagen jeg står og selger smykker.
Festivalen i år har hatt en treg start, forsiktig sagt. Surt og kaldt vær, og med en annerledes kundestrøm enn det har vært tidligere år, noe som merkes på salget. Tidligere år så har omtrent alle potensielle kunder gått gjennom teltet der hvor jeg står og selger smykkene mine.
Men i år er alt gjort om på og det festivalen er spredt over et større område, noe som gjør at det blir færre kunder og mindre trykk. Kjedelig for oss som har forberedt oss lenge og langt ned mye arbeid i smykkene våre.
 
Ellers så kjenner jeg at jeg synes det er litt irriterende og faktisk provoserende og leit når kunder kommer å ser og tar på smykkene mine, skryte og sier at de er kjempefine og lurer på hva de koster.
Når jeg sier prisen, så rynkes det på nesen , smykket slenges tilbake på bordet, og jeg får da ofte høre at det er for dyrt. Det er helt ok det, hva man vil betale for et produkt er opp til hver enkelt.
 Men,
er det slik at fordi vi står på festival så skal varene vi selger være simple og billige? Helt uten kvalitet og unikitet? Er det ikke bedre å betale litt mer å få kvalitet og håndverk, enn å betale omtrent ingenting og få lavkvalitets-produkter?
At noen reagerer på prisen, kan jeg både godta og til en viss grad forstå , men når smykkene sammenlignes med masseproduserte smykker fra kina, laget i plast og simpelt metall, så blir jeg faktis nesten sint.
Kundene verdsetter overhode ikke arbeidet som er lagt ned i hvert enkelt smykke, de bryr seg absolutt ikke om at det er håndverk og at det for enkelte smykker legges ned flere timer med arbeid for å gjøre det ferdig. At smykkene lages av både ekte perler og halvedelstener og ikke plastperler, verdsetter helles ikke.
Og DA er det faktisk sårende når smykkene kastes rundt på bordet, og det snakkes høyt om at det er for dyrt og "bare" juggel.
Da tenker jeg som så: Good Riddence, gå heller å kjøpe masseproduserte smykker en annen plass da, så er du sikker på at du kjøper noe som garantert mange andre har....
 
Sånn, da var det sagt ;) Puh !
 
Men, det går unna litt etter litt, så i morgen lurte jeg på om jeg kanskje skal kjøre ta 3, betal for 2, siden jeg går glipp av en dags salg. Har jo laget opp smykker for å stå der i 4 dager, så da er det jo lov å håpe på salg for to dager på en gang vel?  :) :)
Håper dere griper muligheten og kommer innom for en prat eller en god handel :)
 
 
 
 

 
 

 
 

 
 
 
 

2 kommentarer:

  1. hei e hørte d va fordi du skal på teaterfabrikken å høre Little Big e... mange som skal dit hvertfall.. og nitrist opplegg høre e fra mange rundt i byen fortida.. blir sånn nitrist positiv for å prøve å lage et glansbilde. :)

    SvarSlett
  2. kjøper du perlene dine i norge??

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...